JÖNNEK AZ AMARIKAI HETEK A NEMO-BAN!

 

 

 

A nagy sikerű Skandináv Hetek után folytatjuk világjáró gasztronómiai kalandozásainkat és hamarosan az Amerikai Egyesült Államok népszerű konyharemekeit öltöztetjük eredeti NEMO-köntösbe.

Az amerikai konyha bővelkedik csak az igazán változatos gyorséttermi kínálatban. Ha megkérdezünk egy amerikait, hogy milyen az igazi amerikai nemzeti konyha, valószínűleg a hamburgerről, a steakről, a rántott csirkéről, a barbecue bordáról, a juharszirupos palacsintáról és az almás pitéről kapunk beszámolót. Az amerikai nemzeti konyha ugyanis leginkább attól amerikai, hogy a bevándorlók a saját nemzeti ételeiket amerikanizálták. Nem kell ezen csodálkozni, hiszen a nemzetek olvasztótengelyévé vált Új világban megvetették lábukat az angolok, írek, franciák, lengyelek, olaszok, spanyolok, baszkok, skandinávok, olaszok, mexikóiak, kínaiak és a sort még bőséggel lehetne folytatni. Az amerikai konyhában pont ezért legfőképp regionális határvonalak mentén érdemes számba venni a különbségeket, mivel minden területre jellemző egyfajta sajátságos ízviliág.

Luisiana és a déli államok leginkább a városi kreol és a vidéki cajun konyháról híresek, amely az édesvízi rák, a harcsa, a tenger gyümölcsei, a disznóhús, a rizs, a kukorica, a paprika és paradicsom alapanyagokat foglalja leginkább magában. Maine-t világszerte a homárjairól ismerik, Masachusetts-nek a különleges tengeri herkentyűk az ismertetőjegyei, míg Texasban és Floridában a csípősebb mexikói, spanyol konyha a tipikus.


Minden államnak megvan a sajátságos konyhája, a nagyobb városok pedig hemzsegnek a különlegesnél különlegesebb fogásoktól és a híres mesterszakácsoktól. Egy nap leforgása alatt New Yorkban például a tradicionális olasztól a tradicionális kínai konyháig kipróbálhatjuk minden, az olvasztótégelyben magát képviseltető nemzet ételspecialitásait.

Az amerikaiak jellemzően villásreggelivel kezdik a napot, mely valamilyen tojás, hal- vagy húsféléből áll. Ebédre rostonsültet, szendvicset, pizzát, hot dogot vagy hamburgert esznek, tehát olyan gyorsételt, aminek elfogyasztása belefér egy zsúfolt napjukba. A vacsorára már jobban odafigyelnek, általában levessel, valamilyen hideg vagy meleg előétellel kezdik. Sokszor láthatjuk például amerikai filmekben, hogy egy egyszerű salátát esznek leves helyett előétel gyanánt. Ezt követi a főfogás, ami jellemzően valamilyen hús vagy hal roston, illetve grillen átsütve, de félangolasan is nagyon szeretik. Desszertként gyümölcsös tésztát, fagylaltot, pudingot, krémeket, különböző süteményeket és tipikusan a juharszirupos palacsintát szokták fogyasztani.


Az Egyesült Államokban sajnos nagyon elterjedtek a legkülönbözőbb gyorsfagyasztott, tartósított, por alapú instant, műanyag adalékanyagokkal telített ételek. Sokan ezekből készítik el a család mindennapi betevőjét, így van, ahol friss alapanyagokat alig használnak. Szerencsére megjelent már az új trend is, ahol a bio és tápanyagforrásokban gazdag táplálkozási szokásokat részesítik előnyben. Ennek megfelelően olyan új iparágakkal is találkozhatunk Amerikában, amelyek erre a vonalra építették fel működésüket és elsőosztályú minőséggel szolgálják ki az egészéges életmód iránti igényeket. Szerencsére egészségesnek lenni már trendi Amerikában is. Mi is ehhez a táborhoz tartozónak valljuk magunkat, nem azért, mert ez a divat, hanem azért, mert ezt tartjuk helyes, követendő, az életet támogató hozzáállásnak.

Egy biztos, volt miből válogatnunk az Amerikai Hetek menüsorának összeállításához, ezért kínálatunk igen sokszínűre sikeredett. Úgy válogattuk össze az ételeket, hogy mindegyik a legminőségesebb és legfrissebb hozzávalókból készüljön. Nálunk nem kérdés, hogy a műanyag vs. nyersanyag csatájában melyik lesz a győztes!

November 13-ától, azaz hétfőtől megkóstolhatjátok Lövőház utcai éttermünkben a Homár krémlevest, a Tonhal burgert, a Cevichét, a Jamaikai tagliatellét lepényhallal és vörös sügérrel, valamint igazi amerikai desszertként a Mogyoróvaj mousse-os browniet. Szeretettel várunk egy újabb világjáró gasztroutazásra!

 

A telefonos rendelésfelvétellel kapcsolatban
bármikor hívja ügyfélszolgálatunkat

Nemo Fish & Chips & Salad Házhozszállítás
1023 Budapest, Török utca 8.
+36 1 610 00 00
+36 70 390 7906


Belépés
E-mail
 
Jelszó:
Maradjon bejelentkezve  
» Még nincs fiókja? Regisztráció


Kosár
Az Ön kosara jelenleg üres
Fizetési lehetőségek
Készpénz
Erzsébet-utalvány
Bankkártya
Erzsébet kártya
        

© 2021 neuwebSHOP Minden jog fenntartva  | Online Bankkártyás fizetés  | Oldaltérkép  | Észrevételek  | Kapcsolat
     
Rendelésfelvétel:  +36 1 610 00 00
+36 70 390 7906